Blijvend op Gezond Gewicht 
Voel je goed met een gezond gewicht

Voedingscoach Utrecht e.o.

‘Leer de verleidingen te weerstaan’

Het belangrijkste advies is dat ik je kan geven is: Leer verleidingen te weerstaan. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. In mijn praktijk als voedingscoach in Utrecht hoor ik dat dagelijks van mensen die met overgewicht bij mij komen en willen afvallen. De meeste mensen hebben hulp bij nodig om af te vallen en verleidingen te leren weerstaan. Het is dan ook een moedige stap van je om hulp te vragen!

Overal waar we gaan en staan, hier in de regio Utrecht en elders, komen we reclames tegen over producten, die niet goed zijn voor onze gezondheid. Ruim tachtig procent van de reclames gaan zelfs over ongezonde producten. Sta dan maar eens sterk in je schoenen! De verleidingen zijn groot en overal. Niet voor niets heeft ruim vijftig procent van de volwassen in Nederland overgewicht

Kleine aanpassingen kunnen al een groot effect hebben

Dat overgewicht tot allerlei gezondheidsproblemen leidt, weten we. Echter overgewicht vermindert ook de weerstand tegen ziektes. En dat juist in een tijd waarin goede weerstand erg belangrijk is. Een gezond gewicht en een gezonde leefstijl worden steeds belangrijker. Voor een gezondere leefstijl hoef je niet gelijk je hele leven om te gooien. Kleine veranderingen kunnen al snel positief bijdragen aan een goede weerstand, een gezond gewicht en een gezondere leefstijl. Denk aan een regelmatig eetritme, meer water drinken en extra bewegen. Belangrijk is dat je samen met je voedingscoach een manier vindt om af te vallen, die je vol kunt houden en die bij jou past

Snel afvallen? Of blijvend op gezond gewicht met een voedingscoach?

Het liefste willen we allemaal morgen die overtollige kilo’s al kwijt. Dat is de reden dat mensen shakes gaan drinken of tot crash diëten overgaan. Dat geeft op korte termijn snel resultaat, maar werkt niet op de lange termijn. Integendeel zelfs. Op de wat langere termijn komen de kilo’s er weer aan en sterker nog, men neemt in gewicht toe. Heel snel, heel veel afvallen raad ik je niet aan als voedingscoach Utrecht. Aanpassen van je leefstijl is de beste manier om af te vallen en blijvend een gezond gewicht te houden of je nu in de regio Utrecht woont of in de rest van Nederland. Je voelt je fitter, gezonder en krijgt meer zelfvertrouwen.

Waar gaan we mee beginnen?

Maar wat moet ik nu doen om verleidingen beter te leren weerstaan, hoor ik je zeggen? Om te beginnen gaan we kijken naar jouw huidig eetpatroon en eetritme. Wat eet je, waar, wanneer en met wie en welke stemming heb je daarbij. Sommige mensen slaan hun ontbijt over en compenseren dat met ongezonde dingen in de loop van de dag. Anderen zijn emotie eters, eten veel als zij zich vervelen, eenzaam voelen of juist als zij erg blij zijn. Op die momenten hebben zij dan (vr)eetbuien. Als we dat in beeld hebben, ga ik met je stap voor stap de “slechte” gewoontes die je je hebt aangeleerd, vervangen door gezondere gewoontes. Na een aantal weken kijken we welke voedingsmiddelen je gebruikt en of we die door gezondere voedingsmiddelen kunnen vervangen. We kijken naar de tussendoortjes en nemen de moeilijke momenten onder de loep.

Als je huisgenoten hebt dan kunnen die meedoen, maar dat hoeft niet. Er wordt “gewoon” en steeds gezonder gegeten. Iets ongezonds mag af en toe ook. Geen probleem. Maar wel met mate.

Naast je eetgewoontes kijken we ook hoe vaak en hoeveel je beweegt. Doe je aan sport, wandel en fiets je? Wat kan beter/ meer, zodat je je fitter gaat voelen. Van sport en bewegen alleen val je niet af. Afvallen is een combinatie van acties: Gezonder eten en een gezondere leefstijl. Als voedingscoach Utrecht werk ik daarom regelmatig samen met een sportschool uit de regio Utrecht.

En tot slot

De verleidingen. Hoe ga je daar goed mee om? Als voedingscoach Utrecht leer ik je een aantal handige tips en trucs om gemakkelijker ongezonde voedingsmiddelen en drankjes te weigeren. Die ga je oefenen en je zult zien dat het gemakkelijker wordt om “nee” te zeggen of voor gezondere hapjes en drankjes te kiezen.

Live en online

Het hele programma duurt 10 weken. Wij spreken elkaar wekelijks ongeveer een uur. Dat kan live in mijn praktijk of online via zoom/ms teams. In dat uur kijken we hoe de afgelopen week is gegaan en maken we plannen voor de komende week. Gemiddeld vallen mensen al 5-8 kilo af in de eerste 10 weken en daar stopt het meestal niet bij! Lees hier meer over mij.

Heb je vragen?

Bel gerust 06 222 13 14 0 : Danielle Schols, voedingscoach regio Utrecht

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn