Blijvend op Gezond Gewicht 
Voel je goed met een gezond gewicht

Voedingscoach Amersfoort e.o.

Voedingscoach Amersfoort, hoe ziet nu het basis programma en het 30 stappenplan eruit?

Om te beginnen gaan we kijken naar jouw huidig eetpatroon en eetritme. Wat eet je, waar, wanneer en met wie en welke stemming heb je daarbij. Sommige mensen slaan hun ontbijt over en compenseren dat met “ongezonde” dingen in de loop van de dag. Anderen zijn emotie-eters, eten veel als zij zich vervelen, eenzaam voelen of juist als zij erg blij zijn. Op die momenten hebben zij dan zeer sterke eetbuien.

Als we jouw eetpatroon en eetritme in beeld hebben, ga ik met je stap voor stap de “slechte” gewoontes die je je hebt aangeleerd, vervangen door gezondere gewoontes. Na een aantal weken kijken we welke voedingsmiddelen je gebruikt en of we die door gezondere voedingsmiddelen kunnen vervangen. We kijken naar de tussendoortjes en naar de moeilijke momenten. Ik geeft je tips om daarmee om te gaan.

Als je huisgenoten hebt dan kunnen die meedoen, maar dat hoeft niet. Er wordt “gewoon” en steeds gezonder gegeten. Iets ongezonds mag af en toe ook. Geen probleem. Maar wel met mate.

Naast je eetgewoontes kijken we ook hoe vaak en hoeveel je beweegt. Doe je aan sport, wandel en fiets je? Wat kan beter/ meer, zodat je je fitter gaat voelen. Van sport en bewegen alleen val je niet af. Afvallen is een combinatie van acties: Gezonder eten en een gezondere leefstijl. Als voedingscoach Amersfoort/Almere e.o. werk ik daarom regelmatig samen met een sportschool uit de regio Amersfoort/Almere.

En dan nog..

De verleidingen. Hoe ga je daar goed mee om? Als voedingscoach Amersfoort leer ik je een aantal handige tips en trucs om gemakkelijker ongezonde voedingsmiddelen en drankjes te weigeren. Die ga je oefenen en je zult zien dat het gemakkelijker wordt om “nee” te zeggen of voor gezondere hapjes en drankjes te kiezen

Ervaringen van anderen

Ook benieuwd hoe andere cliënten mijn begeleiding als voedingscoach Amersfoort/Almere bij het afvallen hebben ervaren? Hieronder lees je de ervaringen van een aantal van hen.

In het eerste gesprek met Inge, vertelt ze mij dat zij last heeft van sterke eetbuien. Meestal aan het eind van de middag. Waar die eetbuien plotseling vandaan komen, weet ze niet. Wat ze wel weet is dat ze er veel last van heeft. Daarnaast ze heeft al jaren chronische problemen met haar darmen. Kortom, het komt regelmatig voor dat ze niet goed in haar lijf zit.

Inge (online begeleiding, woont omgeving Amersfoort):” Danielle is een vakkundige voedingscoach, die mij respectvol heeft begeleid bij het afvallen op een manier, die echt zoden aan de dijk zet. Ze verdiept zich in jouw persoonlijke eetgewoontes en heeft precies door waar de “tailleband” wringt. Ze helpt je in kleine, maar doelgerichte stappen om gezonder te gaan eten. In de eerste 10 weken viel ik al 6 kilo af op een manier, die heel goed is vol te houden. Danielle inspireert en stimuleert je om bewuste, structurele keuzes te maken en zelf de regie te nemen over je voeding, gezondheid en gewicht. Na 3,5 maand was ik 10 kilo afgevallen en nu na 8 maanden zelfs 16 kilo!”.

José  vertelt me dat haar buik haar in de weg zit. Vroeger was ze heel slank en als gymnastiek juf bewoog ze veel. Nu is ze ook nog wel actief, maar in de loop van de jaren is er telkens een kilo’tje bij gekomen, die ze er maar niet af krijgt. Ze heeft diverse diëten geprobeerd, maar na een tijdje zaten de kilo’s er weer aan. Voornamelijk ’s avonds is de verleiding groot om iets extra’s te eten en drinken en als de kinderen en kleinkinderen op bezoek komen.

José (omgeving Almere): “Ik ben bewuster gaan eten aan de hand van het 30-stappenplan en dat maakt afvallen ineens een stuk gemakkelijker. Ik ben 8 kg in 13 weken kwijtgeraakt en ben nu nog steeds op mijn streefgewicht. De persoonlijke begeleiding van mijn voedingscoach Danielle heeft mij daarbij erg geholpen. Ik ben erg blij met het resultaat!”.

Jos is een levensgenieter en houdt van heerlijk (en veel) eten. Zo in het weekend, te beginnen met vrijdagmiddag, komen de Franse kaasjes en de wijn op tafel. Helemaal als er gasten of de andere gezinsleden aanwezig zijn, wordt behoorlijk uitgepakt. Dat heeft zich vertaald in aardig wat extra (over-) gewicht. Hij is nu op een punt gekomen, dat hij wil afvallen. Het oog wil immers ook wat.

Jos (online begeleiding, omgeving Amersfoort): “Door de begeleiding en voedingslessen van voedingscoach Danielle, heb ik een enorme mind-switch gemaakt. Dankzij haar tips en het 30 stappenplan ben ik op de goede weg en al heel tevreden met het tot nu toe behaalde resultaat. Ik ben7 kilo afgevallen in 10 weken (van 94 kg naar 87 kg!”. .

Live en online voedingscoach sessies

Het hele programma duurt 10 weken. Wij spreken elkaar wekelijks ongeveer een uur. Dat kan live in mijn praktijk of online via zoom/ms teams. In dat uur kijken we hoe de afgelopen week is gegaan en maken we plannen voor de komende week. Gemiddeld vallen mensen al 5-8 kilo af in de eerste 10 weken en daar stopt het meestal niet bij! Benieuwd naar mijn verhaal, lees het hier.

Heb je vragen?

Bel gerust 06 222 13 14 0: Danielle Schols, voedingscoach regio Amersfoort/Almere e.o..

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn